Alle recepten voor de lekkerste hartige taarten!

Hartige taartbodem

Zelfgemaakte hartige taartbodem
Er gaat niets boven een zelfgemaakte bodem voor je hartige taart. Je kan verschillende bodems maken, zoals een bodem van gistdeeg of kwarkdeeg.

Ingrediënten kopen
Voor het maken van een hartige taartbodem heb je een aantal basisingrediënten nodig. Dit zijn veelal basisingrediënten die je bij elke supermarkt kan kopen zoals olie, bloem gist of bakpoeder.

Hartige taartbodem van gistdeeg
Voor het bereiden van een bodem van gistdeeg heb je de volgende ingrediënten nodig:

-          125 milliliter lauwwarm water
-          250 gram tarwebloem
-          een halve theelepel zout
-          20 gram verse gist
-          4 eetlepels olijfolie

 Roer de gist door het lauwwarme water los. Doe het zout, de bloem en de olie in een schotel en voeg hier het gistmengsel aan toe. Kneed vervolgens alles met de hand tot een soepel deeg. Druk het deeg plat en dek het af met een vochtige theedoek. Laat de bodem hierna rijzen op een warme plaats gedurende 30 minuten. Hierna is de bodem klaar voor gebruik. 

Hartige taartbodem van kwarkdeeg
Voor een hartige taart met een frisse smaak,kan je een bodem maken van kwarkdeeg. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

-          een halve theelepel zout
-          1 theelepel bakpoeder
-          4 eetlepels melk
-          4 eetlepels olie
-          200 gram tarwebloem
-          een halve theelepel zout
-          100 gram magere kwark

 Werk het zout en de bakpoeder door de bloem heen. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten erbij en kneed alles met de hand tot een soepel deeg. Laat het deeg vervolgens op een koele plaats 15 minuten tot rust komen. Hierna kan je de bodem vullen en in de oven doen.

© 2010. All Rights Reserved. Cookies enabled.